Vítejte |

Kategorie

Odběr novinek

Facebook

AI Nero 5

AI Nero 5 Zobrazit v plné velikosti

AI Nero 5

Skladem u dodavatele (1-2 dny dodání)

7 790,00 Kč

AI Nero 5 - proudové čerpadlo nové generace (~11300l/h /~30W)
 
Nero 5 je zcela nové výkonné proudové čerpadlo od Aqua Illumination (AI), společnosti, která je především známá jako průkopník LED osvětlení (AI Sol, AI Prime a Hydra).


Proudové čerpadlo Nero 5 je prvním počinem firmy Aqua Illumination mimo tradiční výrobu LED osvětlení. Nicméně sdědilo mnoho skvělých funkcí díky zkušenostem AI s vývojem intuitivního ovládání pro osvětlení... Velkou předností je OVLÁDÁNÍ pomocí chytrého telefonu/tabletu POMOCÍ STEJNÉ APLIKACE jakými se ovládají LEDky, takže pokud již vlastníte LED osvětlení AI PRIME HD nebo AI HYDRA 26/52HD, budete mít vše v jednom! 

Max proudění ~ 11.300 l/h (~3000 GPH)
Nero 5 od AI vytváří různé objemy vodního proudění dle nastavení... lze jej popsat jako silné, ale zároveň jako šetrné. Tradiční design vrtulových čerpadel produkuje surový proud, který může negativně působit na korály. Naopak inovativní Nero 5 tlačí vodu v širokém pásu, který dává do pohybu krmiva, detritus nebo další volně se pohybující částice bez toho, aniž by přímo odstřelovalo korály. Čerpadla hrají v mořském akváriu různé role, nicméně jejich hlavním úkolem je produkovat dostatečné proudění tak, aby nevznikala tzv. "mrtvá" místa s min pohybem vody, kde by se usazoval bioodpad. Ten by měla čerpadla naopak výřit tak, aby se dostal do filtrační části a mohl být odstraněn. Pomocí technologie BlueTooth LE můžete čerpadlo přepínat mezi různými nastaveními (modes), nebo vytvořit každodenní schéma/program, kterým budete měnit proudění v nádrži v průběhu dne.

- Tiché proudění (Whisper Quiet)
- Kontrolovatelné (Controllable)
- Efektivní (Efficient)
- Kompaktní (Compact Design)
- Široký záběr proudění (Broad Flow)
 
 
Ovládání
Čerpadlo se ovládá pomocí nejnovější technologie BlueTooth LE, tj. připojení čerpadel je velmi rychlé, protože nemusíte vytvářet bezdrátovou síť atd. Před zapojením čerpadla Aqua Illumination Nero 5 stačí otevřít aplikaci "MyAi", vybrat vhodný režim a začít ovládat proudění ve vlastním akváriu.
 
Vybírat lze z různých režimů proudění a zvolit ten vhodný pro vlastní korály a ryby. Chtěli bychom vypíchnout 2 režimy, tzv. "Random" (náhodný) a "Schedule modes" (plánovací režim). U plánovacího režimu si můžete vytvořit vlastní schéma celodenního proudění, které se bude měnit v průběhu dne a využije dostupných režimů a možností nastavení... Nebo nastavte Nero 5 na režim "Random" a ponechte jej vlastnímu životu.
Nero 5 je čerpadlo standardně vybavené ovladačem, který má 1 tlačítko, tzn. pokud nemáte možnost nebo nechcete momentálně čerpadlo ovládat chytrým telefonem/tabletem/pc, můžete využít ovladač, kde pomocí tlačítka a jeho přidržením po různě dlouhou dobu změníte rychlost, režim proudění nebo dočasně čerpadlo vypnete bez potřeby dalších ovladačů.
 
Režimy proudění:
  • Random - nechte své akvárium žít vlastním životem. Nero 5 bude nádhodně měnit typy proudění v průběhu dne a bude vytvářet přírodní vodní proudění napříč vaším akváriem.
  • Pulse - režim, který vytváří vlnění napříč akváriem. Interval tvorby vlnění lze měnit dle potřeb akvária a živočichů. Silné vlnění můžet vytvářet u živočichů určitý druh stresu, nicméně je to skvělá metoda jak zvýřit biologické usazeniny (detritus) a tento odfiltrovat.
  • Constant - nastavte a zapomeňte! Stačí jen nastavit určitou sílu proudění a Nero 5 tento režim a sílu proudění bude udržovat do doby než jej změníte.
  • Schedule - vytvořte si rozvrh různých typů proudění. Využitím aplikace MyAi si vytvořte rozvrh/plán různých typů proudění v průběhu dne. Nastavíte během pár minut!
  • Feed - pokud živočichy krmíte napřímo, pak čerpadlo s tzv. "Feed" režimem je nutností. V takovém případě stačí přidržet tlačítko na ovladači na 2-5vteřin a Nero 5 se přepne do tohoto režimu na 10 minut.
  • All-Off - vypněte čerpadlo/a kdykoliv potřebujete. Stačí přidržet tlačítko ovladače na 6+ vteřin a čerpadla se vypnoutJakmile se tlačítka znovu dotknete, čerpadla se zase uvedou do provozu
 
 
 
Magnetické upevnění
Upevnění čerpadla Nero 5 je otázkou chvíle. Magnetický systém upevnění je součástí balení a umožňuje rychlý pohyb/umístění čerpadla napříč nádrží. S úhlem okolo 15° můžete Nero 5 namířit jakýmkoliv směrem dle potřeby. Dvoudílný upevňovací systém zahrnuje vnitřní a venkovní magnet, které umístíte proti sobě na sklo o tloušťce skla do 13mm (1/2"). Upevňovací systém obsahuje izolaci, která napomáhá tichému chodu čerpadla.


Specifikace:
- Max proudění ~ 11300 l/h (3000 GPH)
- Max tloušťka skla - 13mm (1/2")
- Rozměry (mokrá část) - 5,4 x 7,15cm  (2.1" x 2.8")  
- Spotřeba - variabilní ~30W @ 120VAC max
 
Co je součástí balení?
1x Nero 5 vrtulové čerpadlo
1x Nero 5 ovladač
1x Magnetický upevňoací systém
1x napájecí zdroj
1x instrukční karta