Vítejte |

Kategorie

Odběr novinek

Facebook

Red Sea Coral Colors A 500ml

Red Sea Coral Colors A 500ml Zobrazit v plné velikosti

Red Sea Coral Colors A 500ml

Skladem u dodavatele (1-2 dny)

420,00 Kč

Red Sea Coral Colors A - komplex halogenů (500ml)


Výzkum společnosti Red Sea identifikoval 31 mikroprvků, které jsou společně se základními prvky přítomny v kostře a měkkých tkáních všech korálů.
Přípravky/prvky jsou v rámci programu Red Sea Coral Coloration Program rozděleny do 4 skupin dle svých biologických funkcí a dle produkce specifických barevných pigmentů ve tkáních LPS/SPS korálů :   Colors A, B, C a D. 
 
Tyto pigmenty jsou produkovány pouze v případě, že jsou mikroprvky dostupné při bio-chemických procesech v požadovaných koncentracích. Všech 31 prvků je vyžadováno všemi LPS/SPS korály bez ohledu na to jaké mají aktuální zbarvení...

Coral Color A – Komplex halogenů (jód, bróm a fluór). Halogeny působí buď jako antioxidanty nebo jako oxidační činidla v nitru měkkých částí a v slizové vrstvě korálů. Redukují pravděpodobnost vyblednutí korálů. V aktivním systému korálového útesu se tyto prvky rychle vyčerpávají z důvodu své vysoké oxidační schopnosti a ochotě k reagování ve vztahu k organickému materiálu. Jód a bróm jsou vázány v růžově zbarvených barevných bílkovinách rodu Pocillopora.. 

Dávkování:
1 ml roztoku Coral Color zvyšuje obsah Jódu ve 100 l akvarijní vody o 0,03 ppm